Bloğa Geri Dön

FilamentPHP AdminPanelProvider Ayarları

FilamentPHP

17 Mar, 12:51 Pazartesi

Ortalama okuma süresi 2 dakika

Filamentphp admin panelinizi daha çok kişiselleştirebilmeniz için bazı ufak ipuçlarını bu yazımda ele aldım.

FilamentPHP ipuçları
FilamentPHP ipuçları

FilamentPHP, Laravel framework'ü için geliştirilmiş, açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir yönetim paneli oluşturma aracıdır. Modern ve kullanıcı dostu arayüzü sayesinde, karmaşık yönetim panellerini bile kısa sürede ve kolayca oluşturmanıza olanak tanır.

Dökümantasyonunda gizli kalmış bazı ayarlarından bahsetmek istiyorum;

->colors([
	'primary' => Color::Sky,
])

Panel üstündeki tüm renk şamasını belirlemiş olduğunuz tailwindcss rengine göre ayarlamanızı sağlar tabiki isterseniz dökümantasyonda gösterildiği gibi daha detaylı değişikliklerde yapabilirsiniz.

->maxContentWidth(MaxWidth::Full)

İlk kurulumda belirli bir genişliğe sığdırılmış şekilde geliyor admin paneli ben bu görseli çok sevmiyorum gerek gördüğümde kendim zaten kolonlara bölerek sayfalarımı tasarlıyorum ondan ötürü sayfa genişliğini full width yapmak çok kullanışlı oluyor. Burada kullanabileceğiniz parametrelere dökümantasyondan bakabilirsiniz.

->spa()

SPA modu livewire navigate kullanarak sayfa geçişlerinde sadece dinamik içeriği yükleyerek tekrar tekrar js css gibi assetlerinizi yüklemeden hızlı bir kullanım imkanı sunuyor.

->unsavedChangesAlerts()

unsavedChangesAlerts tam olarak olmazsa olmazlarımdan bir form editlemeye başladığınızda yanlışlıkla sayfayı yada browser'ınızı kapattığınızda değişiklikler var kaydetmeden kapatmak istermisiniz diye uyarıyor uzun formlarda veri kaybını kurtaran olmazsa olmaz özelliklerden olduğunu düşünüyorum.

->profile(isSimple: false)

Filament size bir profil sayfası sunuyor eğer laravelin kendi buildin starter kitlerini kullanmıyor yada ihtiyaç duymuyorsanız ve adminlerinde yada panel kullanıcılarının şifre değişikliği isim değişikliği gibi seçeneklere sahip olmasını istiyorsanız eklemeniz gereken methodlardan biri. Bu sayfa yapısınıda değiştirmek için dökümantasyona bakabilirsiniz (İlerleyen zamanlarda bununla ilgili bir yazı paylaşacağım.)

->registration()
->passwordReset()
->emailVerification()

Üstteki 3 methodda Üyelik sayfası, Şifre yenileme ve Email doğrulama sayfalarını aktif ediyor. Yine eğer laravel starterkit kullanmıyorsanız kullanışlı olabilir.

->brandName('AlixcaN')

Bu methodda logo yerine text olarak panel üstünde görünecek bir yazı yazmanızı sağlıyor.

Fullstack Web Developper & Laravel Dev & SysAdmin

Kategoriden Yazılar
Yazardan Yazılar